Stiltje

Going solo

Kategori: Resor

Så nu har Petter åkt hem efter nästan fyra veckor med mig och jag skanar honom redan! Det har varit skönt att ha honom här och vi har haft det riktigt bra! Självklart har vi blivit lite "matta" på varandra ibland men de är ju inte så konstigt när man umgås 24h/dygnet i 4 veckor. När jag kommer hem så är det planerat att jag ska flytta in hos honom i Göteborg då jag är bostatslös för min egen lägenhet är uthyrd och jag har vissa planer på att fullfölja min utbildning i Götet (vilket nog kommer medbringa blod, svett och tårar). Var flyttlasset kommer gå efter det ett stort blankt papper med orterna Hässleholm, Malmö, Göteborg och "någonstans längs västkusten" uppskrivna samt flera tomma rader att fylla i när nya idéer uppkommer (Kiruna är dock inget alternativ ;-) ). Det känns kul att skulla flytta till Göteborg (igen) då jag trivs där och Petter har byggt en walk in closet som jag ska få ha alldeles själv!!


Delar av min nya garderob som Petter ordnat! TACK darling!!


Delar av mitt flyttlass...jag hatar att packa!

Men nu har somsagt Petter åkt hem och det känns lite ensamt. Att resa själv är lite speciellt och har verkligen "ups and downs". När jag var 19 år gammal så reste jag ensam för första gången. Då för snart 7 år sedan så var det inte lika vanligt som det är idag att ensamma unga tjejer ger sig av till andra sidan jordklotet och det var många som höjde på ögonbrynen när jag sa att jag skulle resa. Jag tror såhär i efterhand att det var mitt sätt att "hitta mig själv", att bege mig iväg ensam för att visa alla inkl. mig själv att "jag vågar" samt att "jag är självständig". Min dåvarande pojkvän ville följa med mig men jag valde att resa ensam vilket tyvärr medförde slitningar mellan oss, men det var något jag var tvungen att göra. Vissa provar droger, andra festar sönder sig, några söker sin identitet i andra saker men jag sökte min genom min stora passion att resa.


Till Goa i Indien gick resan för snart 7 år sedan

De senaste åren efter jag slutade arbeta som reseledare har jag dock inte haft någon dragning till att just "resa ensam". Men då varken min förra sambo eller mina vänner delade min stora passion har jag därför några gånger ställs inför valet att resa ensam eller inte resa alls. Att åka på en riktig långresa är något jag drömt länge om och jag är så tacksam för att jag fått möjlighet att göra det innan det blivit för "sent" även om jag tvingats göra det ensam.  

Då drömmar är viktigt har jag nu börjat forma nya drömmar och nu handlar de om hur jag ska leva mitt såkallade "vuxna" liv. De nya drömmarna handlar om hur jag ska kunna väva in familj, kärlek, hus, resor och karriär, få pengarna att räcka och samtidigt gå framåt i livet. Ingen helt lätt dröm att pussla ihop, men vem vet, det kanske går om man försöker lägga pusslet fera gånger på olika sätt utan att ge sig. För om det är något jag är bra på så är det att pussla och vända på pusselbitar tills dom passar, även om mitt färdiga pussel kanske inte passar in i den traditionella bilden av hur det ska se ut!



"Sikta på månen för även om du missar landar du bland stjärnorna"

Just nu befinner jag mig i Patong som jag vill påstå är ett av Thailands rumphål. Detta är en semesterort av värsta slaget och det är hit de riktigt billiga charterresorna till Thailand går. Nu undrar ni säkert vad jag gör här om jag nu tycker det är så hemskt, men stora turistorter för med sig saker som man kan längta efter när man varit på resande fot i flera månader. Jag sätter inte min fot på den hemska stranden här (vilken är ett hån mot det riktiga Thailand), jag åker inte på de dyra utflykterna eller tar ett foto med de stackars aporna som slängs på turisterna för att de ska betala för ett foto, jag festar inte på de sorgliga uteställena där prostituerade är en del av inredningen. Jag är här för att äta god västerländsk mat lagad av västerlänningar, jag är här för att gå på billiga seriösa spa där man vet att man kan få en kvalitetsmassage, jag är här för att bo på ett designerhotell med gratis WIFI och västerländsk ost till frukosten för en billig peng, jag är här för att äta glass på Swensens (kolla glassarna här)  och köpa billiga äkta Converse i en riktig affär (dock tillverkade i asien). Nu när Petter har åkt planerar jag bara att spendera min tid på hotellet med att bada i poolen på taket, gosa ner mig i sängen med riktiga täcken och skriva sommarjobbs ansökningar på datorn. Middag äter jag nere på hörnet för någon tia i en av de många matvagnarna och massagen tar jag innan jag ska sova för motsvarande 60kr för en timme. På tisdag börjar backpackerlivet igen då jag och Lolo ska bege oss till Koh Tao vilket ska vara ännu en paradisö omgiven av korallrev!


Patong beach.....usch


Bangla Road (huvudgatan)...usch

Jag och Petter har verkligen provat på både det lyxiga livet här i Thailand och det enkla. De bästa hotellet vi bott på är fortfarande Dream hotell i Bangkok och detta hotellet här i Patong kommer tvåa. Det sämsta hotellet vi bott på var när vi åkte till Phi Phi för andra gången och ville spara lite pengar. Vi hamnade då på ett hotell mitt inne på partygatan som var äckligt, slitet och så fullt av mögel att vi fick ta varsin sömntablett samt sova utan kuddar för att överhuvudtaget kunna sova i stanken och fukten. Vi har provat på paradisstränderna på Koh Lipe där sanden är som vetemjöl och man absolut kan hitta en strand där man kan vara helt ensam och plaska i det turkosa vattnet. Men vi har också bott i Thailands rumphål Patong. Vi har varit ett vuxet par och ätit skaldjursmiddag och gått och lagt oss kl. 21.00 och läst varsin bok. Men vi har också festat loss på PhiPhi likt 17åringar med bucket i högsta hugg! Och det är precis så livet ska vara! Ombytligt och kul!


Petter festar loss på Phi Phi

Love you long time

//Anna