Stiltje

Morgonstund har godis i mun

Kategori: Personligt

Visst är det gott när man en söndagsmorgon stiger upp och upptäcker att där finns lösgodis kvar i skålen! Det är gott att mumsa på lösgodis tills man mår lite småilla på morgonen. Idag är det dock inget lösgodis som gäller för mig. Det är havregrynsgröt med äppelmos och kanel istället och även om det är gott hade jag hellre ätit en macka med skagenröra eller lite ostbågar. Imorse när jag gick till affären för att köpa mjölk så slog det mig hur ofantligt mycket onyttigt som finns i affären. Överallt fanns inbjudande färgglada förpackningar med billiga ostbågar, delicatobollar, glass, lösgodis, choklad, lakris, kakor, chips och mycket mera! De vanliga varorna nästan försvann i havet av de noggrant utplacerade och lockande onyttigheterna. Usch! Jag har dålig karaktär och en stor kärlek till onyttigeheter så att gå till affären och inte köpa något gott är inte lätt! Idag blev det som tur var inget annat än en liter lättmjölk men mitt besök i affären fick mig att tänka till. Nyligen hörde jag om förslaget att beskatta onyttiga varor mer och sänka skatten på grönsaker, jag tycker detta är ett riktigt bra förslag! Staten bör göra vad de kan för att förbättra folkhälsan och minska riskerna för att människor ska få fetma. När jag var liten var godis mycket dyrare och jag tror de hindrade en stor del barn och vuxna från att överkonsumera. Klassikerna är att när jag växte upp och läsken i läskbacken kändes lite som en lyxvara. Så jag röstar JA till att staten med de medel de har ska försöka få svenska folket att leva lite mer hälsosamt.



Jag har följt med Petter till gymmet några dagar och han har fått rollen som min Personliga Tränare. Nu har jag så mycket träningsvärk i överkroppen att jag knappt kunde sova. Idag ska vi till gymmet igen för att lyfta massa kilon och träna andra muskelgrupper....aj.

I helgen var Lolo här vilket var fantastiskt roligt! Jag saknar henne så otroligt mycket och tycker det är riktigt jobbigt att bo 30 mil ifrån henne. Det man saknar mest är det "självklara" sällskapet. Vi har gjort det mesta ihop i 14 år medans man nu måste planera och resa för att kunna ha en filmkväll i mysbyxor. Jag önskar att livet vore lite lättare så att man kunde koncentrera sig mer på att njuta istället för att koncentrera sig på att få livet att funka överhuvudtaget. Förra helgen blev det Brunch på Soho, shopping, myskväll och lite annat smått och gott! Denna helgen kommer Alexandra på besök från Malmö vilket också ska bli riktigt kul!