Stiltje

Phi Phi fever

Kategori: Resor

God Jul och Gott Nytt år till er alla! Tusen tack till er som på ett eller annat sätt skickat julklappar, det värmer!

Nu är det bara 4 dagar kvar på 2009 och jag tycker att alla ska passa på att göra något riktigt speciellt  av dessa 4 dagarna! Jag är nöjd med 2009 även om det varit ett väldigt tumultartat år (precis som 2008). Mycket har hänt mig detta året och jag har absolut påbörjat ett nytt kapitel i boken som kallas livet, vilket är både spännande och skrämmande.

Petter är nu äntligen här efter att ha haft en mardrömsresa på vägen hit. Sammanlagt slutade hans försening på ca 19h men trots det var han pigg och energisk när han kom fram. Eftersom så många backpackers börjar sin resa runt Thailand på backpacker centrum “Khao Sand Road” tyckte jag att Petter skulle göra detsamma. Vi begav oss dit med Skytrain och expressbåt för att sedan avnjuta en Pad Thai och en Singah och det var startskottet för 4 veckors backpacking tillsammans! Efter Khao San och en välbehövlig Thaimassage så tittade vi på Thaiboxning på “Raja” stadium vilket var riktigt kul!


Julafton spenderades med att gå på “Grand Palace” vilket är Thailands motsvarighet till Stockholm slott. Vi såg tempel, kröningssalar och “slott” tills vi höll på att avlida av värmen och tog en taxi tillbaka till vårt fantastiskt hotell. När klockan slog tre inledde vi vårt julfirande med att göra oss fina och äta en gigantisk skål med svenskt godis som Petter direktimporterat från Gbg. På Själva julaftonskväll åkte vi till “Moon bar” som är den mest fantastiska bar vi båda någonsin varit på! Under stjärnorna och en måne som är upp och ner satt vi på 61e våningen med ett glittrande Bangkok under oss och drack lyxiga drinkar ackompanjerat av härlig loungemusik! Glittermattan som Bangkok utgjorde var oändlig och istället för att titta upp på skyskraporna och julfyrverkerierna så såg vi dom under oss. Jag har alltid varit fascinerad av stora städer, speciellt när det är mörkt och detta var absolut en upplevelse som berörde mig mycket! Vår julafton kanske inte så traditionell i år (vilket jag annars gillar), men den var fantastisk!


Jag och Petter pa Julafton


Var utsikt fran Moon Bar...helt fantastisk

Nu befinner vi oss på Phi Phi island och till och med Petter som säger sig älska värme och vara väldigt värmetålig tycker här är sjukt varmt! Jag har i och med min långa resa vant mig rätt bra av värmen men jag är absolut inte solbränd! Jag tycker helt enkelt att det är för varmt och långtråkigt att ligga ner och pressa och jag tycker faktiskt det är rätt löjligt också. Visst är det fint att vara solbränd men jag tycker det ska ske på ett naturligt sätt. Vår skandinaviska hud är helt enkelt inte skapt för att vara i extrem sol och jag tycker man ska ha det i baktanken. Sola som en galning för att bli brun är så 80-tal.

Här på Phi Phi hade vi planerat att festa men då Petter har drabbats av ännu en semesterförbannelse så har vi istället spenderat en dag på rummet med att titta på film. När man reser är där vissa saker som helt enkelt inte får hända, rejäla flygförseningar, förlorat bagage och överbokade hotell är en del, att man själv eller någon närstående blir sjuk är en annan del och en tredje del är att bli bestulen eller rånad. Petter har haft en rejäl flygförsening och nu har han haft feber medans jag på 3 månader inte haft några problem alls. Vi vet inte riktigt vad det är med honom men vi gissar på att det är en såkallad bakteriechock då han kommit direkt från “bakterielösa“ Sverige till Thailand och mig, med min bakteriefarm som jag samlat på mig i 3 kontinenter och på ett smutsigt barnhem. Jag har själv haft bakteriechock en gång pga miljöombyte så det är ingen ovanlig företeelse. Febern har iaf börjat gå ner nu så vi har förhoppningar om att spendera dagen under en palm på en vit strand.

Sjuklingen nar febern var som hogst och jag agerade sjukskoterska (nu ar han dock pa benen igen)